Wordt uitvaart baby onder 24 weken toch vergoed?

Nieuws — Door op 27 oktober 2012 07:32

In juni 2012 had Het Verbond van Verzekeraars laten weten snel in overleg te gaan met betrokken partijen over de huidige wetgeving voor zwangerschappen die al in een vroeg stadium eindigen. Toen werd het feit dat veel uitvaartverzekeraars nog de grens van 24 weken hanteren voordat zij de uitvaart van doodgeboren baby’s dekken ter discussie gesteld.

Het Verbond van Verzekeraars vindt namelijk dat doodgeboren kinderen altijd onder de dekking van een uitvaartverzekering moeten vallen. De grens van 24 weken die veel verzekeraars hanteren moet komen te vervallen.

In de wet staat dat er vanaf een 24 weken zwangerschap sprake is van levensvatbaarheid. Dan moet een baby’tje aangegeven worden en moet er een begrafenis of crematie volgen.
Dit termijn is door veel uitvaartverzekeraars overgenomen in hun voorwaarden. In de praktijk betekent dit dat sommige verzekeraars pas de uitvaart van de baby bekostigen als hij of zij minstens 24 weken oud is. Als een kind eerder levenloos wordt geboren of na minder dan 24 uur na de geboorte doodgaat, wordt per geval een oplossing gezocht. Veel ouders ervaren dit als pijnlijk.

Om gevoelens van rouw en verlies bij ouders recht aan te doen, roept Het Verbond zijn leden op om de grens van 24 weken los te laten. Per 1 januari 2013 wordt aangeraden om doodgeboren kinderen altijd onder de werking van de uitvaartpolis te laten vallen. Dat advies geldt voor zowel bestaande als nieuwe polissen.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks