Vijf manieren om herinnerd te worden na je dood

Nieuws — Door op 19 juni 2012 14:55

Iedereen wil op een bepaalde manier herinnerd worden na onze dood. Helaas krijgen alleen beroemde mensen (postuum) een standbeeld.

Hoe wilt u herinnerd worden na uw dood?

Speciaal voor de mensen die echt niet vergeten willen worden, zijn er een aantal opties:

Een urn in de vorm van uw hoofd
Cremation Solutions kan met de meest geavanceerde 3D-technieken een urn maken die sprekend op uw hoofd lijkt. Wanneer u niet tevreden bent, kunt u natuurlijk ook voor een urn kiezen met het hoofd van uw favoriete filmster, president, etc. Een prijskaartje hangt hier wel aan: 2600 dollar.

Als digitale geest ronddwalen of advies geven
Op websites als Virtual Eternity en Lifenaut kunnen avatars gemaakt worden die op u lijken. Na uw dood kunnen zij in uw naam antwoord geven op vragen, advies geven en actief blijven op internet.

Laat u mummificeren
Het Amerikaanse bedrijf Summum biedt complete pakketten aan: je organen worden gemarineerd, tijdens je leven wordt er een bronzen masker van je gezicht gemaakt en je krijgt een sarcofaag in brons en staal. Het prijskaartje: 67.000 dollar, inclusief een plaats in het mausoleum.

Een doodskist als meubel of pooltafel?
Bij Casket Furniture kunt u kisten bestellen die tegelijkertijd kunnen functioneren als bijvoorbeeld een bed, koffietafel of (tv-)kast. Houdt u van poolen? De pooltafel/kist is er al voor 12.000 dollar.

Of wilt u misschien verder leven als LP?
Wanneer u zeker weet of u gecremeerd wilt worden, kan de vraag wat er met de as moet gebeuren erg lastig zijn. Misschien twijfelt u tussen verstrooiing op zee en een urn in de kast laten zetten. Wilt u iets speciaals met uw as laten doen? Dan kunt u de as misschien laten versmelten in een LP. Op de plaat kunt u 24 minuten van uw favoriete muziek of een geluidsopname van uw stem laten zetten. U kunt ook kiezen voor 24 minuten stilte. Dan kan de luisteraar het (angstaanjagende) gekraak horen, gekomen door het versmeltings- of persproces van uw as met de LP.
Het basispakket, 30 LP’s met de standaard “Rest in Vinyl ‘kunstwerk met uw naam, geboortedatum en datum van overlijden op de cover en labels, kost 4500 dollar. Zoals elk ander bedrijf kunnen variaties in het pakket aangebracht worden. Dit kost natuurlijk wel meer.

Weet u al hoe u vereeuwigd wilt worden na uw dood?

Leg het vast in uw wilsbeschikking op weetjijwatikwil.nl


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks