Verlies van geliefde kan leiden tot hartaanval

Nieuws, Rouw, Rouw verwerking — Door op 22 februari 2012 15:17

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat verdriet om de dood van een geliefde kan leiden tot een sterk verhoogde kans op een hartaanval.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2000 volwassenen die een hartaanval hadden overleefd. Onder diegene die een geliefde hadden verloren, bleek de kans op een hartaanval maar liefst 21 keer groter dan normaal in de eerste 24 uur na het verlies. In de eerste week na het verlies, was de kans nog altijd zes keer groter dan normaal.

Volgens de onderzoekers kan intens verdriet een reeks symptomen veroorzaken die de kans op een hartaanval (aanzienlijk) vergroten. Hierbij gaat het onder andere om de bloeddruk en de hartslag. Daarnaast eten en slapen treurende mensen minder en vergeten zij vaker dan normaal hun medicijnen in te nemen.

Deze bevindingen werden maandag in het medische tijdschrift Circulation van de Amerikaanse Hartstichting (AHA) gepubliceerd. Deelnemers moesten onder meer vragen beantwoorden over hun persoonlijke leven en relaties voor het onderzoek.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks