Rouwvervoer vanuit het buitenland

Rouwvervoer — Door op 27 juli 2011 13:08

Het zou kunnen gebeuren dat men tijdens zijn of haar vakantie komt te overlijden. Vaak wil de overledene in Nederland begraven of gecremeerd worden. Als de overledene een goede reisverzekering afgesloten heeft, zorgt de verzekeringsmaatschappij voor rouwvervoer naar Nederland en neemt de reisverzekering deze kosten voor zijn rekening.

Omdat de aangifte van overlijden gedaan moet worden bij de gemeente van de plaats waar de overledene is heengegaan, zou het handig zijn als men standaard bij de reispapieren een kopie van het trouwboekje stoppen.

Zoals u uit de bovengenoemde tekst op kunt maken, dient de aangifte van overlijden te gebeuren bij de plaats waar de overledene op het moment van overlijden verbleef. Om de juiste gegevens te controleren, wordt er meestal gebruik gemaakt van het trouwboekje.

Begrafenis-regelen.nl raadt u aan de uitvaartondernemer in het land van overlijden te vragen naar een internationale akte. Zo kunt u de informatie vaak in het Engels en mogelijk in het Nederlands lezen, wat u veel tijd en moeite schilt aan vertalen van een vreemde taal.

Wanneer men weer in het land van herkomst is, zal er ook aangifte van overlijden gedaan moeten worden bij de gemeente waar de overledene woonde. Er kan echter gevraagd worden aan de uitvaartondernemer of hij dit op zich neemt. Wanneer de overledene in Nederland aangekomen is, zal de uitvaartondernemer alle officiële en originele documenten overhandigen aan de nabestaanden.

De akte van overlijden, die in de plaats is opgemaakt waar het overlijden heeft plaatsgevonden, moet worden ingeschreven bij de Burgerlijke Stand in Den Haag bij:

De Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Bureau Bijzondere Akten,
Kamer C0301
Postbus 12620
2500 DL Den Haag.
070-3532816/3532813

 


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks