Nieuwe uitvaarttechniek spaart milieu

Nieuws, Overige mogelijkheden — Door op 12 augustus 2011 12:29

Uit een onderzoek van het onderzoeksinstituut TNO, dat is uitgevoerd in opdracht van uitvaartorganisatie Yarden, sparen de nieuwe uitvaarttechnieken resomeren en cryomeren het milieu beter dan de huidige technieken: begraven en cremeren.Volgens het TNO zijn deze technieken duurzamer, milieuvriendelijker, tevens bespaart het ruimte en is het mogelijk ook voordeliger.

Resomeren
Bij deze techniek wordt het lichaam ontbonden en opgelost met een speciale vloeistof. Er treedt als het ware een verwatering op. Hierbij is de milieubelasting volgens het onderzoeksinstituut zelfs nul. Deze techniek wordt in Amerika en Canada al gebruikt. Onderstaande techniek wordt nog niet gebruikt.

Cryomeren
Hierbij wordt gebruik gemaakt van bevriezing, waarna het lichaam wordt ontbonden. In beide gevallen rest een kleine hoeveelheid poeder, vergelijkbaar met de asresten na een crematie.

Yarden
Uitvaartorganisatie Yarden, wil resomeren introduceren in Nederland en had daarom het onderzoek aangevraagd. De organisatie richt zich alleen daar nog op, aangezien cryomeren nog nergens gebruikt wordt. Omdat beide technieken in ons land nog niet zijn toegestaan, heeft Yarden contact gezocht met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks