Natura uitvaartverzekering

Verzekeringen — Door op 2 februari 2012 13:06

Een natura uitvaartverzekering is een uitvaartverzekering waarbij de verzekeraar de begrafenis of crematie of een deel hiervan regelt. Bij deze verzekering zal er geen geld uitgekeerd worden, maar er wordt juist een dienst verleend. Vele natura uitvaartverzekeringen kennen een basispakket en een pluspakket. Het basispakket bestaat over het algemeen uit de kist, de verzorging en de opbaring van het stoffelijke overschot. Het verschilt per verzekeraar welke andere onderdelen deel uit maken van het basispakket. Wanneer u een duurdere kist of bijvoorbeeld een advertentie in de krant wilt, komt u al snel uit bij een pluspakket. Het is heel belangrijk om vooraf goed te bepalen wat er binnen de dekking van de verzekering valt zodat de nabestaanden niet alsnog te maken krijgen met extra kosten achteraf.
Een natura verzekering wordt vaak gekozen om de nabestaanden te ontzien van de kosten van de uitvaart en het regelen van de zaken die hierbij horen. Nabestaanden worden hierbij bijgestaan door de betreffende verzekeraar.

Een voordeel van een natura uitvaartverzekering is dit bestaat uit een aantal diensten en niet een bepaald vast bedrag. Een nadeel is echter dat de nabestaanden bij dit soort verzekeringen vast zitten aan producten en de betreffende verzekeraar. De uitvaartverzorger, aula en kist(leverancier), e.d. staan vaak al vast. Afwijken hiervan brengt vaak aanzienlijke kosten met zich mee of is uitgesloten.

Vaak wordt de natura uitvaartverzekering hierom afgesloten in combinatie met een kapitaal uitvaartverzekering. Hiervoor wordt vaak gekozen omdat de natura uitvaartverzekering niet alle kosten dekt. De combinatie met de kapitaal uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de nabestaanden dan niet alsnog voor (aanzienlijke of aanvullende) kosten staan.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks