Minstens een derde van de Nederlanders spreekt nooit over zijn uitvaart

Dood, Geen categorie, Nieuws — Door op 7 maart 2013 16:46

Onderzoeksbureau Enigma Research heeft naar aanleiding van hun onderzoek over het thema uitvaart in de drie noordelijke provincies een aantal opvallende conclusies kunnen trekken.

Uitvaart

Een derde van de ondervraagden blijkt nog nooit met iemand over zijn of haar eigen uitvaart gesproken te hebben! De meest gegeven reden hiervoor is dat men het wil overlaten aan de nabestaanden. Ook wordt vaak gezegd dat men zich ng te jong voelt om over de dood na te denken.

Muziek

Van de groep die wel over hun eigen uitvaart praat, weet bijna driekwart welke muziek er gedraaid moet worden. Het merendeel vindt het niet belangrijk wie er mag spreken tijdens de afscheidsdienst, maar de meeste ondervraagden weten wel wie er mag spreken tijdens de uitvaart.

Angst voor de dood?

Van de ondervraagden is bijna driekwart bang dat er (binnenkort) een dierbare komt te overlijden. Een vijfde is bang voor hun eigen dood en mensen onder de 40 zijn banger voor hun eigen dood en die van dierbaren dan mensen boven de 60.
Bijna driekwart van de ondervraagden is bang dat een dierbare komt te overlijden. Twintig procent is bang voor de eigen dood. Mensen onder de veertig zijn banger voor hun eigen dood (en die van hun naasten) dan mensen boven de zestig.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks