Live muziek

Live muziek geeft een persoonlijk karakter aan een uitvaartplechtigheid. Dit kan in de vorm van een band, maar dit kan ook een nabestaande zijn die bijvoorbeeld het lievelingsnummer van de overledene speelt op de viool.

 

Er bestaan speciale uitvaartbands en -zangers voor dit soort gelegenheden. Zo kunt u een koor inhuren of een jazzmuzikant en/of -zangeres. Zij beschikken vaak over een uitgebreid repetoire aan liederen, maar het is ook mogelijk om de door u uitgekozen nummers te laten spelen.

 

Een familielid of vriend kan ook gevraagd worden om op te treden tijdens de plechtigheid. Veelal heeft het uitvaartcentrum de beschikking over een orgel, piano of muziekinstallatie. Maar op een eigen instrument spelen kan natuurlijk ook.

Houd er rekening mee dat het moeilijk kan zijn om op een uitvaartplechtigheid van een dierbare te spelen of te zingen. Begrafenis-regelen.nl raadt u aan om dit alleen te doen wanneer u in staat bent om uw emoties tijdelijk uit te schakelen, want tranen en zingen gaat niet goed samen.