Kapitaal uitvaartverzekering

Verzekeringen — Door op 2 februari 2012 13:07

Een kapitaalverzekering is een uitvaartverzekering waarbij bij het overlijden van de verzekerde een bepaald geldbedrag wordt uitgekeerd. Dit bedrag kan alleen gebruikt worden ter financiering van de uitvaart. Uitvaartkosten verzekering, de kapitaal verzorgingsverzekering en de grafsteenverzekering zijn synoniemen van de kapitaal uitvaartverzekering.

Voor een kapitaal uitvaartverzekering wordt vaak gekozen om te zorgen dat de nabestaanden niet opgezadeld worden met de kosten van een uitvaart. Wanneer de verzekerde de uitvaart zelf wil regelen (voor zijn/haar overlijden) of dit in handen wilt geven van de nabestaanden, wordt er vaak gekozen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Bij deze uitvaartverzekering kan er door de nabestaanden zelf bepaald worden hoe zij de uitkering willen gebruiken bij het regelen van een uitvaart. Deze kan hierdoor helemaal naar eigen wens of naar de wensen van de overlevende ingericht worden. Keuze qua kist(leverancier), uitvaartondernemer, lokatie van de uitvaartplechtigheid, e.d. mogen zelf besloten worden.

Bij een aantal verzekeraars krijgt u bij uitkering van een kapitaal uitvaartverzekering bovendien de mogelijkheid tot ondersteuning van een uitvaart consulent. Deze kan u helpen bij het regelen van de uitvaart.

Vaak wordt de kapitaal uitvaartverzekering naast een natura uitvaartverzekering afgesloten, omdat de laatstgenoemde vaak niet alle kosten van de uitvaart dekt. De kapitaalverzekering zorgt dan dat de nabestaanden niet alsnog voor de kosten opdraaien.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks