Modeontwerper Jean-Louis Scherrer overleden

Nieuws — Door op 21 juni 2013 09:12

Donderdag is de Franse modeontwerper Jean-Louis Scherrer op 78-jarige leeftijd in Parijs overleden.

Jean-Louis Scherrer kenmerkte zich door zijn ontwerpen met brede schouders en smalle taille. Zijn voorkeur zat in panterprints en stippen. Naast modeontwerper had Jean-Louis Scherrer ook een parfumlijn met geuren die als klassiek werden omschreven.

Jean-Louis Scherrer

De ontwerper begon zijn opleiding bij Christian Dior. Hij lanceerde zijn eigen label in 1962 en hij hield zijn eerste show in een kelder in Parijs.

Beroemd

Jean-Louis Scherrer was in de jaren tachtig op de top van zijn roem. Hij kleedde beroemdheden als Jackie Kennedy, prinses Paola van België en de actrices Claudia Cardinale en Raquel Welch. De latere presidentsvrouw Carla Bruni liep mee in zijn modeshows.

AL jaren verkeerde het label van Scherrer in grote financiële problemen en werd uiteindelijk verkocht. Hoewel Jean-Louis Scherrer aanvankelijk aan bleef als artistiek directeur, kreeg hij in 1992 ontslag. Het modehuis sloot in 2000 zijn deuren.

De afgelopen tien maanden lag Jean-Louis Scherrer in het ziekenhuis. Het gerucht was dat hij een longaandoening had. Zijn crematie is op 26 juni, waarna hij wordt bijgezet op de Parijse begraafplaats Père Lachaise, waar vele beroemdheden ten ruste zijn gelegd.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks