Hollywood herdenkt scenariste Nora Ephron

Nieuws — Door op 10 juli 2012 09:12

Gisteren herdacht de elite van Hollywood scenarioschrijver, regisseur en journalist Nora Ephron. Zij was vooral bekend van de films When Harry met Sally, Sleepless in Seattle, You’ve got Mail en Julie&Julia. Ephron overleed eind juni aan de gevolgen van kanker. Ze werd 71 jaar.

Ephron had veel vrienden in de filmindustrie. Dit bleek ook door het groot aantal mensen die de herdenking bezochten. Tom Hanks verplaatste zelf de viering van zijn verjaardag om aanwezig te kunnen zijn. Daarnaast waren onder meer Meg Ryan, Sally Field, Shirley McClaine, Steve Martin, Bette Midler, Jon Hamm en Steven Spielberg onder de aanwezigen.

Overigens had Ephron zelf de herdenking tot in de details georganiseerd. Ze wilde bijvoorbeeld dat het nummer I’ve got the world on a string van Frank Sinatra. Ook had ze precies vastgelegd wie er mochten spreken en wilde ze dat de plechtigheid niet langer duurde dan 47 minuten.

Ephron werd twee keer voor een Oscar genomineerd als beste scenario voor de films When Harry Met Sally en Sleepless in Seattle. Haar derde Oscarnominatie kreeg ze voor boek Silkwood.

Naast haar werk als filmmaakster werkte ze als journalist voor onder meer Newsweek, de New York Post en Esquire en schreef ze romans.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks