Hoe kies je de juiste uitvaartverzekering?

Verzekeringen — Door op 20 juli 2011 13:45

Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om te voorkomen dat uw nabestaanden na uw overlijden opgezadeld worden met kosten voor de uitvaart. Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen. Ook is het mogelijk om (binnen bepaalde grenzen) zelf de gedekte bedragen te kiezen. Omdat het vaak moeilijk is om een keuze te maken, probeert begrafenis-regelen.nl u te helpen bij uw keuze door middel van de volgende vragen:

 

1. Natura of kapitaal uitvaartverzekering?

Bij een natura uitvaartverzekering wordt (een deel van) de uitvaart verzorgt door de betreffende verzekeraar. Bij een kapitaal uitvaartverzekering ontvangen de nabestaanden een bedrag om de uitvaart te regelen. Om te kunnen bepalen welke verzekering het meest voor u geschikt is, kunt u een antwoordt bedenken op de volgende vragen:

  • Heeft u bijzondere wensen m.b.t. uw uitvaart? Denk hierbij aan de kist, de plechtigheid en de begraafplaats.
  • Wilt u dat uw nabestaanden invloed hebben op de keuze van de kist, de plechtigheid, de begraafplaats?
  • Zijn uw nabestaanden in staat om uw uitvaart te verzorgen?

Wanneer u op alle bovenstaande vragen ‘ja’ geantwoord heeft, past de kapitaal uitvaartverzekering het beste bij u. Wanneer u de bovenstaande vragen met ‘nee’ heeft beantwoordt, is de natura uitvaartverzekering beter geschikt voor u.  Als u zowel ‘ja’ als ‘nee’ geantwoord heeft, kunt u het beste een combinatie maken van de natura en de kapitaalverzekering. Een andere mogelijkheid is een natura verzekering met een uitgebreide dekking.

 

Hoogte van de dekking

De hoogte van de kosten die gedekt moeten worden, hangt bijna geheel af van uw wensen. Wilt u gecremeerd worden of juist begraven? Wilt voor soort kist wilt u? Wilt u dat er een overlijdensadvertentie geplaatst wordt? En zo zijn er nog meer factoren die een rol spelen bij de hoogte van de kosten bij een uitvaart.

Wanneer u de hoogte van de kosten bepaalt heeft, kunt u zich laten verzekeren hiervoor. Het betekent echter niet dat het verzekerde bedrag gelijk moet zijn aan de dekking. Er kan naar boven en beneden afgeweken worden.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks