Crematie

Een overlijden komt voor bijna iedereen onverwachts. Het verlies wat daarmee gepaard gaat is onvoorstelbaar. Toch zul je als nabestaanden op dat moment rationeel moeten denken om er voor te zorgen dat de crematie en de uitvaart geregeld wordt.

De uitvaart

Er zijn verschillende manieren waarop een uitvaart geregeld kan worden. Mocht de overledene gekozen hebben voor een crematie, dan zijn er een aantal zaken waaraan gedacht moet worden. Om u te helpen bij dit proces, heeft begrafenis-regelen een aantal zaken op een rij gezet wat kan helpen bij het maken van deze verschillende keuzes.

In de wet zijn een aantal voorschriften beschreven die verbonden zijn aan de uitvaart. Zo is er ook bepaald na maximaal hoeveel dagen na het overlijden de crematie uiterlijk plaats moet vinden.

Meer informatie
Voor uw gemak hebben wij tevens beschreven hoe het crematieproces in zijn werk gaat, om u zo van meer informatie te voorzien. Na de crematie heeft u een aantal opties omtrent de as van de overledene. Kiest u er voor om het te bewaren in een urn, te verstrooien over land of zee? Of kiest voor een andere optie zoals het verwerken van de as in een tatoeage of sieraad. Niet alleen het as kan verwerkt worden in een mooi sieraad, maar denk ook aan het versmelten van uw ouders trouwringen als een herdenkingssieraad. Uiteraard zit er aan elke wens of keuze een ander prijskaartje verbonden.