Charles Foley, uitvinder van spel Twister, overleden

Nieuws — Door op 12 juli 2013 07:55

Op 1 juli is de uitvinder Charles Foley op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was de bedenker en ontwerper van het behendigheidsspel Twister.

Twister

Twister wordt gespeeld op een mat met gekleurde cirkels, waarbij de deelnemers lenige houdingen aan moeten nemen. Hun houding wordt bepaald door een draaischijf die aangeeft welk hand/voet op welke kleur cirkel moet worden geplaatst. Wie omvalt is af.
Het spel werd een hit na de introductie in 1966 in het Amerikaanse televisieprogramma The Tonight Show. Presentator Johnny Carson en filmster Eva Gabor speelde hierin het spel.
De uitvinder zelf heeft, ondanks het internationale succes, aan Twister maar ongeveer 20.000 euro verdiend. Charles Foley ontwierp het spel in opdracht van een fabrikant.

Charles Foley

Naast Twister had Charles Foley bijna honderd patenten op zijn naam staan. Onder meer voor een oplosmiddel voor lijm, wat nog altijd door een bedrijf van zijn zoon geproduceerd wordt.

De familie maakte gisteren pas bekend dat Charles Foley op 1 juli overleed in een verzorgingshuis in een voorstad van Minneapolis, St. Louis Park. Hij overleed aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks