Fotograaf Bert Stern overleden

Nieuws — Door op 28 juni 2013 08:43

De Amerikaanse fotograaf Bert Stern is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van zijn fotosessie met Marilyn Monroe. Stern werkte als glamour- en reclamefotograaf.

Marilyn Monroe

De fotosessie met Marilyn Monroe vond enkele dagen voor haar door in 1962 plaats. Monroe was gehuld in doorschijnende sjaaltjes en droeg parels. Bert Stern fotografeerde haar 2571 keer voor het blad Vogue in de drie dagen durende sessie.

Beroemde dames

Tijdens zijn carriere fotografeerde Stern ook beroemdheden als Elizabeth Taylor, Sophia Loren en Brigitte Bardot. Hij maakte foto;s van kinderster Sue Lyon voor de poster van de film Lolita. Hij fotografeerde Lindsay Lohan in 2008 op dezelfde manier als Marilyn Monroe in 1962.

Bert Stern

Fotografie zat er al vroeg in bij Bert Stern; zijn vader was portretfotograaf in New York.
Tijdens zijn diensttijd in de Koreaanse Oorlof kon hij ontwikkelen in het vak als fotograaf voor het Amerikaanse leger. Daarna ging hij werken voor een reclamebureau.

Hij introduceerde als reclamefotograaf een meer kunstzinnige blik. Bert Stern koos voor een gedestileerdere aanpak in plaats van voorwerpen recht te fotograferen. Zo vloog hij ooit om een glas wodka te fotograferen voor de piramide van Gizeh.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks