Asverstrooiing

Crematie — Door op 7 juli 2011 15:00

Bij een crematorium / begraafplaats
De plaats van verstrooiing bij een crematorium of begraafplaats is meestal een speciaal daartoe aangelegd veld. Dit stuk grond kan een grasveld zijn, maar bij sommige crematoria kan dit ook een gedeelte van een bos en/of park zijn. 

Elders
Heeft men specifieke wensen over de plek van verstrooiing dan moet men dat wel uitdrukkelijk kenbaar maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk de as te laten verstrooien over een graf. Dan is echter wel de toestemming nodig van de rechthebbende op dat graf. Tevens is het verstandig de beheerder van de begraafplaats op de hoogte te stellen.

Op een ‘geliefd’ plekje
De as kan ook op een niet ‘direct’ daarvoor bestemde plaats (thuis, favoriet stukje land of visstek) worden verstrooid of bijgezet. Hierbij is het overigens wel raadzaam te overleggen met de eigenaar van de grond, indien deze grond (of plek) niet uw eigendom is. Wilt u op een openbare plaats de as verstrooien is het raadzaam met de gemeente contact op te nemen. Op een aantal plaatsen is het namelijk verboden, zoals op verharde wegen.

Vanaf een boot of een vliegtuig
Behalve op land kan verstrooiing ook plaatsvinden op zee, per schip of vliegtuig. De kosten variëren, mede afhankelijke van het al dan niet aanwezig zijn van familie/nabestaanden. Bovendien kan het aantal passagiers beperkt zijn.

 


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks