As van overledene in sieraad verwerken

Crematie — Door op 6 september 2011 11:48

Het overlijden van een dierbare is een zeer aangrijpende gebeurtenis en na de crematie heb je eigenlijk alleen nog herinneringen aan de overledene die u bij u draagt.
Met een assieraad is het mogelijk om de dierbare oveledene voor altijd bij je te dragen. De as van de overledene kan bijvoorbeeld verwerkt worden in een ketting, bedel, ring of armband.

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om de as te laten verwerken in een diamant, die in een ring of aan een ketting geplaatst kan worden. De asdiamant, oftewel LifeGem created diamond is een Amerikaans concept dat een kunstmatige diamant creëert door koolstof, de basis van een diamant, in vergelijkbare omstandigheden te brengen als de natuur. In een speciaal ontworpen diamantpers ontstaat dan na enkele maanden een diamant, die vervolgens geslepen en gepolijst wordt in de door u gewenste vorm. Voor deze diamant is ongeveer 250 gram van de as van de overledene nodig.
De prijzen voor zo’n diamant zijn vanaf € 2499 en is natuurlijk afhankelijk van het karaatgewicht,de en het sieraad.
Naast een asdiamant is er ook een herinneringsdiamant. Hierbij wordt een natuurlijke diamant gebruikt, waarin middels een geavanceerde techniek een kleine holte wordt gemaakt op een plaats welke het minst invloed heeft op de schittering. Vervolgens wordt het as / haar van uw dierbare in de diamant ingebracht. De diamant wordt zorgvuldig gedicht en gepolijst.
Een herinneringsdiamant van 0,25 karaat is al verkrijgbaar vanaf € 699.
Beide sieraden zijn te bestellen bij LifeGem.nl

Ook Algordanza, een Zwitsers bedrijf, biedt asdiamanten aan. De verkoopprijzen hangen af van van het aantal karaat van de diamant. Een 0,3 karaats is € 3.325 en loopt op tot €7.950 voor een 0,6 karaat. Bij de prijs zijn inbegrepen: de chemische analyse van de as, een certificaat van de unieke samenstelling, de transformatie naar een asdiamant, slijpen en polijsten van de diamant, transportkosten en persoonlijke overhandiging. Voor meerdere of grotere diamanten dan 0,6 karaat dient er persoonlijk contact opgenomen te worden met het bedrijf.
De asdiamanten zijn te bestellen bij Algordanza.nl. Let er op dat de asdiamanten bij dit bedrijf  ‘herinneringsdiamanten’ worden genoemd.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , , , , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks