20% weigert familie op de uitvaart

Nieuws — Door op 12 augustus 2011 14:34

Uit een onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering blijkt dat maar liefst 20% van de Nederlanders één of meerdere familieleden niet bij de eigen uitvaart wilt hebben. Ex-partners zijn het minst welkom, maar ook broers en zussen zijn vaak niet gewenst. Opmerkelijk is dat schoonmoeders populair zijn en ‘slechts’ op de tiende plaats staan van meest geweigerde familieleden bij de uitvaart.

“Wij zien dat mensen steeds specifieker en persoonlijker worden in hun wensen voor de uitvaart. Dit was voor ons aanleiding om te onderzoeken of er ook voorkeuren zijn voor de gastenlijst”, aldus Emile de Jong, commercieel directeur van de Uitvaartverzekering.

Gastenlijst
In 17% van de gevallen wordt de ex-partner geweigerd. De meest voorkomende opmerking is dat de relatie niet voor niets is uitgegaan en dat daarom de ex niet welkom is. Deze nummer één wordt gevolgd door de broers en zussen met maar liefst 16%! De aanleiding hiervoor is meestal een familieruzie uit het verleden. Of er is sprake van geen enkel contact tussen de broers/zussen. Wat opvallend is, is dat de vader, schoonzussen, zwagers en tantes ook hoog scoren op de lijst.

Tegen alle verwachtingen in blijkt de schoonmoeder in slechts 4% van de gevallen niet welkom te zijn. Ze sluit hiermee de top 10 af. Ze doet hiervoor nauwelijks onder voor de eigen moeder (3.5%). De mogelijke en eventuele moeilijke relatie met de schoonmoeder heeft dus weinig consequenties op het uitnodigingsbeleid voor de uitvaart.


Is uw uitvaart écht goed geregeld?

Tags: , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!


Trackbacks